Pages

Monday, August 15, 2011

Nak masuk syurga??heh!

Salam ramadhan yang ke-15 untuk semua muslim di dunia..especially yang baca post aku ni la kan..sedar x sedar dah setengah ramadhan kita lalui..apa macam?dah ramai yang sangkut?atau masih tabah?xkisahla yang pasti korg semua dah pandai fikir baik buruk masing2 kan...




Actly,aku tertarik dengan status kat facebook tadi..status tu cmni katanya..'****** ada jodoh kita jumpa di syurga.' dan bukan sekali ni saja aku jumpa the same point macam ni..dah banyak kali,cuma hari ni aku rasa macam aku patut bersuara kot..


Ok,bila tanya budak2 kan,even adik2 korg yang kecik2 tu..'nanti nak masuk syurga ke neraka?'..for sure mereka akan jawab syurga ye x..padahal dyorg xtau pun apakah definisi syurga neraka secara tepat dan benar..dan bila dah besar2 ni..when we ask them the same Q, jawapan pun tetap akan sama...ye..semua pun nak syurga Bro..org gila pun boleh ckp nak syurga la..inikan kita yg waras dan sihat sejahtera,OK ayat skema..biaq pi la..


Tapi pernah x korg terfikir..dengan hanya keinginan..semua tu akan dapat ke..let say macam aku..dah lama aku nak Canon 600D..tapi kalau setakat nak je..sampai bila pun aku x dapat..so,kena la usaha nak dapatkannya..xkira la kumpul duit poket ke..duit ptptn ke..mara ke...paling senang balik rumah mintak je kat mak ayah satu..haha..


Syurga..aku pun nak..tapi aku pun xtau layak ke aku dan yang pasti aku x nk ke neraka weh..jadi semua tu aku serah kat DIA.But,this is not what i'm going to talk about..apa yang aku nak cakap skrg tentang kita..melayu,islam,malaysia..yeah, 1 malaysia..(whatever,go to hell with that)..So nak senang aku simplify kan.


Berdasarkan apa yang aku usha2 selama ni kan...mereka yang x abis bagitau nak masuk syurga..(secara heboh) ni semua yg...emmm..ok..cmni..yg girls,dgn freehair nya..gambar dekat profile facebook jgn ckpla...macam nak jatuh je buah tu aku tgk..kemana pergi yang solehah?yang org kata the 'future wife' type pnye wanita..mereka steady je..low profile..xde nak bikin heboh pun..


Senang cmni la..kita nak syurga xsalah..tapi cara kita salah dik..after this..adik pakai baju tudung semua cover all the part yang patut dan wajib cover tu..adik tambah lagi amalan..jgn tggl solat 5 waktu sehari semalam selama 40 hari..insyaallah akan berterusan selamanya..ye,tau..payah kan nk solat..kalau nak kol boyfren tu 5 jam pun xde hal..solat kejap je..7minit pun xsampai..7 kali 5 = setengah jam je untuk sehari..xpayah la nak solat sunat tahajud bagai kalau wajib pun x tentu..dirikan yang wajib dlu...bila semua tu dah ok..orait,now baru boleh fikir pasal syurga eh...:)


p/s: aku xtau aku raya mana tahun ni..adusss!

3 comments:

biovable said...

perempuan tak leh nak solat 40 hari straight huhu..
anyway, nice entry! sempoi je..

M.F.Hakimi said...

haha..oh..lupa pulak..thanks baca eh

biovable said...

haha..okay2..you're very welcome..thanks a lot for followg me..