Pages

Monday, May 23, 2011

Satu yg menarik tentang Kelantan?

Hoi hoi hensem2 and pretty2 semua..aku tau..masing2 tgh sibuk dgn final exam..but,ada jgk yg dah cuti mcm bdk2 degree,ada yg dah abis blaja,ada jgk yg sibuk dgn bekerja nak cari duit..maklumla..nak pakai BB kan..heh!Well..lama jugak aku x berkongsi,OMG(bak kata Nabil)..sibuk kot dgn design,final bagai..haih..ntahla..


Ada sesuatu yg aku nak cter..emm..Kelantan,yup..org luar selalu kata..'Kelantan ni bandaraya islam..serambi mekah?'..ah,karut!..dari apa yg aku tgk dlm stahun stgh aku kat cni..aweks and cikaro kat kelantan ni la lagi seksi kot..kalau x..xkan kluar Harian Metro..'kelantan kilang wanita-wanita cantik'...haha..aku tau..aweks kat sini konfem bangga mcm nak mati dah..heh!


No,bukan tu yg aku nak ckp sbnarnye..kalau bagi yg pernah baca kan..dlu aku pnah ckp.mostly kelantan ni makanan tersangatlah murah kan..tghari tadi..aku dgn kwn pegi Kota Bharu..em,nak cari makan..ada satu restoran ni..kalau aku x silap nama dia.."Restoran Ulam"..why Ulam??ok, 50% menu kat situ semua ulam ok..korg ckp nak ulam apa..aku jamin..semua ada..


Fokus kat sini


Ok, kteorg makan 4 org..dalam aircond ok..aircond..nasi ambik la bnyk mana pun..caj still the same ya..lauk..gulai ikan patin..ikan patin ni besar ok..sgt besar..so,we decided amik sekor jela kan..then ayam yg dipotong 4..means..sekor ayam tu..bahagiakan 4..so,boleh agak la kan besar mana..good..lagi..2 ekor ikan apa tah nama..yg digoreng..seriously besar ikan tu..and then satu jug air bandung+selasih..atas meja tu dah tersedia lebih 7 plates of ulam2 whatesoever tu lah..makan2..aku pnye excited makan mcm tu..well lama kot xmerasa makan mcm tu..


And then..abg tokey dtg..tett2..dia kira apa la kan..and the bill..4 org makan..rm24..okkkk....aku macam...puiii!...serious la wey..bnyk kot ni..dgn nasi dah rupa bukit lagi..air satu jug...hehe..amacam..wonder x?? mmg bab2 makan aku tabik kelantan..5/5 aku bagi..so,kalau korg nak merasa makan syok2 ala dato'...meh cni..Kelantan ok...:)


hah..aku nak amik full xingt..dah makan separuh jalan baru nak snap..so ni jela dpt..makan dulu..:)

2 comments:

Mimi Saidi said...

nnti pegi kelantan belnja org mkn cni eh

M.F.Hakimi said...

boley...